En av de största fördelarna med att använda ditt kreditkort är att du kan dela upp din betalning. Det är dock viktigt att komma ihåg att det då finns en ränta som ska betalas. Denna ränta kan variera en hel del, från omkring 5 till 25 %. Om det är just möjligheten att dela upp betalningar som intresserar dig mest så är det smart att hitta kreditkort med låg ränta.

Kreditkort Ränta från* Kreditgräns Årsavgift Mer info

Swedbank Mastercard
10,45% 60 000 kr 195 kr www.swedbank.se

re:membercard More
16,24% 10 000 – 100 000 kr 295 kr www.remembercard.se

Bank Norwegian Kreditkort
21,93% 0 – 100 000 kr 0 kr www.banknorwegian.se

re:membercard Flex
9,74% - 24,74% 10 000  – 100 000 kr 0 kr www.remembercard.se

Kreditkort låg ränta

Det finns väldigt många olika kortutgivare idag och de erbjuder oftast mer än en typ av kreditkort. Detta är bra för marknaden eftersom det gör det möjligt för dig att hitta ett kreditkort låg ränta och med låga avgifter. Dagens kreditkort med låg ränta ger dig oftast även en period där du inte behöver betala någon ränta alls. Denna period varierar mellan företagen och kan ligga på mellan 30 till 60 dagar. När dessa dagar har tagit slut så tillkommer ränta på din månadsfaktura från kreditutgivaren. Genom att hitta kreditkort lägst ränta kan du utan problem dra ut på avbetalningen under lång tid utan att det blir för kostsamt. Räntan som du ser brukar vara en årlig räntesats.

Det finns även andra avgifter än kreditkortets ränta

När du söker efter kreditkort låg ränta så är det bra att komma ihåg att det även finns andra avgifter att ha i åtanke. Först och främst så har du årsavgiften, en kostnad som kortutgivaren kan bjuda på under de första året men som påföljande år måste betalas. Årsavgiften varierar och hamnar oftast på runt 300 till 500 kronor, även för kreditkort låg ränta. Det kan även finnas aviavgifter. Allt det här innebär att den egentliga kostnaden för ditt kreditkort låg ränta är lite högre än enbart själva räntan.

Se till att ha bra kontroll på kreditkortet

Det kan vara lockande att dela upp sin betalning så mycket som möjligt när du har ett kreditkort låg ränta men kom ihåg att dina köp blir dyrare i längden. Det är alltid smart att försöka betala av hela kreditköpet så fort som möjligt. Det är dock alltid bra att kunna ha möjligheten att dela upp köpet om det skulle behövas men se alltid till att du har full kontroll över din ekonomi. Om du skulle missa en betalning så kan det snabbt bli kostsamt, även om du har ett kreditkort låg ränta.

Undvik hög ränta på kreditkortet

Vid en missad avbetalning så är det olika saker som gäller. En del kreditkortsutgivare är snabba på att skicka en påminnelse med tillhörande avgift plus eventuell straffränta. Se därför till att du alltid betalar åtminstone den lägsta avbetalningen i tid. Denna kan variera men brukar generellt ligga på minst 150 kronor i månaden. Om du bara betalar av den minsta möjliga avbetalningen till ditt köp med kreditkort låg ränta så kommer du att stöta på sammansatt ränta. Det innebär att du får betala ränta på den tidigare månadens eller månadernas räntekostnad. Håll alltid koll på dina kostnader så att din räntekostnad inte blir alltför hög, något som kan hända även när du har ett kreditkort låg ränta.

Hitta kreditkortet för dig

Nu när du vet lite mer om kreditkort låg ränta så kan du göra ett bättre val. Använd vår hemsida för att hitta det kreditkort med låg ränta som passar dig bäst. Kom ihåg att låg ränta inte är allt, det finns även andra faktorer att ha i åtanke. Idag finns det nämligen kreditkort från flera typer av företag. Både bensinmackar, flygbolag och matbutiker erbjuder kreditkort låg ränta och de har oftast bonusar och förmåner som är kopplade till den egna verksamheten. Om du vill ha ett kreditkort låg ränta och dessutom kör mycket bil så kan ett kreditkort från ett av drivmedelsföretagen vara något för dig. Du kan jämföra och hitta det bästa kortet för just dina behov här hos oss. Oavsett om du söker kreditkort låg ränta eller vill hitta ett kort med bra fördelar så finns vi här för att guida dig.