Att ha ett kreditkort är jättebra, antingen som kort i vardagen, eller som extrakort om ditt vanliga kort inte skulle fungera. Idag finns det massor av olika sorters kreditkort från olika banker och företag. Om du reser mycket kan ett kreditkort från ditt primära flygbolag vara en bra idé, eller ett från macken du brukar tanka på om du kör mycket bil. Men hur ansöker man om kreditkort?

KreditkortRänta från* Kreditgräns ÅrsavgiftMer info

Swedbank Mastercard
10,45%60 000 kr195 krwww.swedbank.se

re:membercard More
16,24%10 000 – 100 000 kr295 krwww.remembercard.se

Bank Norwegian Kreditkort
16,99%0 – 100 000 kr0 krwww.banknorwegian.se

re:membercard Flex
9,74% - 24,74%10 000  – 100 000 kr0 krwww.remembercard.se

Att ansöka om kreditkort är mycket enkelt. Det första du måste göra är att hitta det kreditkort som passar dig, det kan du göra genom att läsa tester, prata med vänner och bekanta eller bara se dig om i din vardag om något av dina stammisställen har ett kreditkort som skulle passa dig. På internet kan du också lätt hitta mycket information om olika kreditkort, deras årsavgifter, räntor och eventuella bonusar och förmåner.

Om du har tillgång till dator och internet kan du med hjälp av din e-legitimation ansöka om kreditkort online på kreditkortets utgivares hemsida. E-legitimation skaffar du genom din bank. Om du inte har e-leg kan du också ofta ansöka online, och skriva ut och signera ansökan förhand och sedan skicka in den. Svarstiden på huruvida du är beviljad kreditkortet är olika, från några timmar och uppåt.