Att ansöka om kreditkort är enkelt och fördelarna med att ha ett kreditkort är många. Ditt kreditkort kan hjälpa dig med dina vardagsköp och i många fall även att få kontroll över din ekonomi. Eftersom du kan skjuta fram en betalning eller till och med dela upp den i flera delar blir det enklare att planera den personliga ekonomin. Funderar du på att ansöka om kreditkort så kan vi hjälpa dig med processen. Men hur ansöker man om kreditkort?

Kreditkort Ränta från* Kreditgräns Årsavgift Mer info

Swedbank Mastercard
10,45% 60 000 kr 195 kr www.swedbank.se

re:membercard More
16,24% 10 000 – 100 000 kr 295 kr www.remembercard.se

Bank Norwegian Kreditkort
21,93% 0 – 100 000 kr 0 kr www.banknorwegian.se

re:membercard Flex
9,74% - 24,74% 10 000  – 100 000 kr 0 kr www.remembercard.se

När du ska ansöka om kreditkort så finns det flera kriterier som du måste uppfylla. Först och främst så måste du vara minst 18 år gammal, i vissa fall till och med minst 20 år. Du måste även ange om du är anställd eller inte och hur stor inkomst du har. När du väl har fyllt i alla formulär, godkänt villkoren och skickat in din ansökan om kreditkort så kommer kortutgivaren att utföra en kreditprövning.

Ansöka om kreditkort med betalningsanmärkning

Om du har betalningsanmärkning eller skulder hos Kronofogden så syns detta vid en kreditprövning och det kan ställa till det för dig när du ska ansöka om kreditkort. Om du vet att du inte har några skulder eller dylikt så finns det vanligtvis inget som hindrar dig från att få din ansökan godkänd.

När du ska ansöka om kreditkort så kan du även välja hur stor kredit du skulle vilja ha. Detta kan också påverka dina chanser när du ska ansöka om ett kreditkort. Ju lägre kredit du väljer, desto större sannolikhet är det att du får ditt kreditkort beviljat.

Kreditkort online – se över eventuella avgifter och villkor

Det är alltid bra att dubbelkolla de olika avgifterna som hör till kortet när du ska ansöka om kreditkort. Dessa varierar en hel del mellan dagens olika aktörer. Låt oss ta Swedbank som ett exempel. När du ska ansöka om kreditkort hos Swedbank har du i skrivande stund en årsavgift på 195 kronor samt en årsränta på 10,47 %. Detta ger dig en effektiv ränta på 10,74 %. Om du väljer att dela upp en kreditbetalning så kan du som lägst betala 150 kronor per månad.

Automatuttag kostar som lägst 35 kronor per uttag eller 3 % av uttagsbeloppet. Det finns även ett valutaväxlingspåslag på 1,5 % av valutan som du växlar de svenska kronorna till, bra att tänka på om du tar ut pengar utomlands. Du får även 55 dagars kredit utan ränta. Dessa villkor ser som sagt väldigt olika ut hos de olika företagen. Du kan läsa om vad som gäller i samband med att du ska ansöka om kreditkort hos kortutgivaren. Har du tur så kan det även finnas kampanjer och erbjudanden som du kan använda dig av för att få ned några kostnader eller öka chansen att få din ansökan om kreditkort beviljad.

Ansök om kreditkort och få bra förmåner

Ett kreditkort består naturligtvis inte bara av tråkiga kostnader och avgifter. De flesta av dagens kreditkort har flera bra förmåner som du kan använda för att förenkla din vardag på olika sätt. Det kan handla om olika bonussystem som ger dig CashBack eller möjlighet att resa billigare med kreditkort som har reseförsäkring och rabatter.

Det är enkelt att ansöka om kreditkort idag, speciellt med tanke på att du kan göra allt på bara några minuter genom kortutgivarens hemsida. När du väl har hittat ett kreditkort som du gillar här hos oss så är det bara att klicka på länken för att ansöka om ditt nya kreditkort. Det som behövs för att ansöka om ett kreditkort online är att du ha en e-legitimation. Du kan skaffa e-legitimation via din bank. I annat fall så kan du behöva skriva ut ansökan, skriva på den och sedan skicka den med brev. Detta kommer naturligtvis att ta längre tid jämfört med att göra det helt elektroniskt. Gör det enkelt för dig och ansök om kreditkort online direkt från vår hemsida. När du väl har jämfört alla kreditkorten och hittat ett passande kort så går det snabbt och smidigt att ansöka om kreditkort.