Kreditkort är idag ett mycket vanligt betalningssätt. Du kan använda ditt kort nästan överallt, på bensinstationer, i affärer, på restauranger och caféer bland annat. Det är många aktörer som ger ut kreditkort, och villkoren varierar mellan de olika kreditgivarna. Många av dem tar ut avgifter för att du ska kunna använda ditt kort, men en del ger ut gratis kreditkort. Vill du hitta ett gratis kreditkort utan avgifter är det bra att jämföra kortens olika kostnader innan du ansöker så att du inte får en trist överraskning. Här guidar vi dig genom den snåriga kreditkortsdjungeln så att du ska kunna hitta ett kreditkort utan avgift som passar dig.

Jämför kreditkort hos oss idag

re:membercard More

Upp till 56 dagars räntefri kredit. Möjlighet till ett av marknadens bästa bonussystem. Första året utan avgift. 1% i cashback på allt du handlar.

www.remembercard.se
 • Årsavgift: 0 kr
 • Ränta från:* 16,24%
 • Kreditgräns:
  100 000 kr

Läs mer

Bank Norwegian

Inga avgifter vid köp eller uttag utomlands. Bonus med 1% Cashpoints på alla dina inköp. Upp till 6 veckors räntefri kredit.

www.banknorwegian.se
 • Årsavgift: 0 kr
 • Ränta från:* 21,93%
 • Kreditgräns:
  100 000 kr

Läs mer

re:membercard Flex

Möjlighet till en av marknadens bästa räntor. Vid en utnyttjad kredit på 15 000 kr är den effektiva räntan 12,62% med e-faktura (15,70% med pappersfaktura).

www.remembercard.se
 • Årsavgift: 0 kr
 • Ränta från:* 17,24%
 • Kreditgräns:
  100 000 kr

Läs mer

Jämför kreditkortens kostnader

Några av de som ger ut kreditkort är banker, matkedjor, flygbolag och bensinbolag, vissa tar ut en årsavgift för kortet som du använder, men en del ger ut gratis kreditkort. Då du jämför marknadens kreditkort emot varandra kommer du snart att se vilka kostnader och avgifter som kommer med kortet. Att själva kreditkortet inte kostar något att skaffa är en sak, men vilka summor som eventuellt tillkommer då du handlar, växlar pengar eller tar ut pengar är en annan.

Det är svårt att hitta ett kreditkort som är helt gratis, för ofta finns det några små avgifter som smyger sig in här och var. För att du ska hitta det kreditkort som kostar så lite som möjligt bör du vara medveten om vilka eventuella extra kostnader som kan dyka upp, trots att ditt kreditkort är gratis att skaffa.

Kostnader att hålla koll på

Årsavgift – När det talas om gratis kreditkort så menar man ofta att det inte finns någon årsavgift. Du betala alltså ingenting för att ha själva kortet. Det kan vara så att det bara är gratis under första året, så kolla upp om det finns någon tidsbegränsning.

Uttagsavgift – Om du tar ut pengar i en uttagsautomat, i Sverige eller utomlands, kan detta vara förenat med någon form av avgift. Likaså kan det tillkomma en valutaväxlingsavgift om du växlar pengar till en annan valuta. Det kan vara ett procentuellt påslag på den summan du tar ut, men kan också innebär en engångskostnad.

Ränta – De flesta kreditkort har räntefri kredit i visst många dagar. När de dagarna har gått så måste du börja betala ränta på pengarna om du inte betalat hela din kredit. Den räntan kan variera och ibland vara väldigt hög. Så länge du betalat din kredit så behöver du inte tänka på räntan, men om du skjutit upp betalningen så bör du vara medveten om hur mycket extra det kostar för dig att låna dessa pengar.

Försäkringar – Ofta kommer det försäkringar med i kreditavtalet. Ibland kan försäkringarna kosta extra, så detta är också en kostnad att kolla upp innan du hittar det kreditkort som stämmer mest in på gratis.

Ikano kort

Ikano Bank kan erbjuda ett kreditkort med schyssta villkor, som passar bra för att hålla koll på vardagsekonomin. Kortet är gratis, du betalar varken års- eller månadsavgift. Krediten som du har till förfogande ligger mellan 1 000 kr och upp till 60 000 kr. Du betalar det som passar för just din plånbok, men måste minst betala in 100 kr per månad. Precis som med alla kreditkort så betalar du ränta på krediten, betalar du hela skulden på en och samma gång så tillkommer inga andra avgifter än avi-avgift.

Detta är Ikano Kort:

 • Ett gratis kreditkort utan avgifter.
 • Du har varje månad olika rabatter från olika branscher.
 • Du får alltid 1% rabatt på drivmedel då du använder Ikano Kort. Rabatten dras i samband med din betalning.
 • Vid restaurangbesök får du alltid 3% rabatt. Även här dras rabatten i samband med ditt köp.
 • Du kan delbetala dina köp från 2 000 kr räntefritt i mellan 6 och 12 månader.

Som kortinnehavare av detta gratis kreditkort kan du ta del av Ikanos Rabattkalender som finns på hemsidan. Där presenteras de olika rabatterna som gäller för olika månader i utvalda butiksbranscher. Ikano Kort är ett gratis kreditkort som ger dig ett stort användningsområde. Ikano Kort är också anslutet till Visa och kan användas i stort sett överallt.

OKQ8 VISA

OKQ8 Visa är ett gratis kreditkort. Du betalar ingenting för själva kortet och du får en hel del fördelar och rabatter. Med OKQ8 Visa har du en kreditgräns på 50.000 kr, och räntefri kredit i upp till 45 dagar.  Även om själva kortet är gratis så smyger det sig in en del avgifter. Det läggs på 3% på samtliga kontantuttag både i Sverige och utomlands, och även ett valutapåslag på 2% då du använder kortet utomlands. Handlar du inom Sveriges gränser betalar du ingen avgift.

Detta är OKQ8 Visa:

 • Kortet är gratis. Du kan även beställa ett extrakort utan kostnad.
 • Du får regelbundet erbjudanden och rabatter på varor och upplevelser.
 • Flexibel betalning, som innebär att du kan, om du vill, sätta in pengar på ditt kort. Du får då 0,5% i sparränta.
 • 2% bonus på alla dina tankningar, och 20 öre i rabatt per liter.
 • En kompletterande reseförsäkring ingår om du betalar delar av din resa med kortet.

Då du ansöker om ett OKQ8-kort blir du medlem i OK, det gör att du får ta del av det fördelaktiga bonussystem som OKQ8 har. Du får återbäring på det du handlar genom att du samlar poäng. Återbäringen är 2% och bonusen gäller på alla dina köp. Du får ut din bonus en gång per kvartal. Du får självklart rabatt och bonus på allt drivmedel som du handlar hos OKQ8.

Santander Mitt Kort

Santander Mitt Kort är gratis att skaffa, det har ingen månads- eller årsavgift. Kortet är ett kreditkort som är anslutet till Mastercard, och kan användas över hela världen. Santander Mitt Kort är verkligen gratis i flera bemärkelser. Kortet kostar ingenting, och du betalar inga avgifter som uppläggningsavgifter eller aviavgifter.  Som ägare av ett Santander Mitt Kort har du en kredit på upp till 100 000 kr och en räntefri kredit på upp till 60 dagar.

Detta är Santander Mitt Kort:

 • Inga avgifter vid uttag i automat. Varken i Sverige eller utomlands.
 • Ingen avgift för valutaväxling i automat utomlands.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd utan extra kostnad. Det ingår även försäkring för bagageförsening, självriskeliminering gällande hem och bil, och en olycksfallsförsäkring.
 • Erbjudanden om varor, tjänster, försäkringar och rabatter finns att ta del av i “Min Shop”.

Du betalar din kortfaktura enkelt via betaltjänsten Betalo. För denna tjänst betalar du 1% av räkningarnas totala belopp.
Användning av kreditkort, både utomlands och i Sverige, brukar för det mesta kosta lite i form av avgifter. Santander Mitt Kort har inga sådana avgifter, utan är ett billigt och enkelt kort att använda i din vardag.

Vilket kreditkort utan avgifter är bäst?

Det bästa kreditkortet som är gratis, eller kostar minst, är Santander Mitt Kort. Det är inte enkelt att nosa reda på ett kort som faktiskt är helt gratis, och det är svårt att hitta ett kreditkort med så få avgifter som Santander Mitt Kort. Kortet ger också en del fina försäkringar som är värdefulla framför allt vid resor.

Trots att man som kund inte erbjuds några fina bonus-eller poängsamlingssystem så är Santander Mitt Kort, enligt vår jämförelse, det bästa kreditkortet utan avgifter, och det vinner mycket på att det inte kommer med några krångligheter. Det är enkelheten tillsammans som gör att vi utsett Santander Mitt Kreditkort till det bästa gratiskortet.