Ett företagskort är ett kreditkort som är utställt på ett företag. Alla köp registreras och faktureras till företaget. Ett företagskort fungerar precis som ett personligt kreditkort. Du har en räntefri kredit i upp till 50-60 dagar, vissa kort är förenade med bonussystem, rabatter eller försäkringar. Om du som företagare ska hitta det bästa kreditkortet för företag, så kan det vara bra att jämföra korten på marknaden, då det är viktigt att utgå ifrån vilket kort som passar bäst för just din verksamhet. Behoven kan se olika ut för små respektive stora företag, detsamma för lokala eller internationella.

Fördelar med kreditkort för företag

Kreditkort har många gånger flera funktioner än att bara kunna användas vid betalning. Du kan som kortinnehavare t ex få ta del av rabatter, försäkringar eller olika bonusar. Detta förmåner kan ge mervärde för både företaget och för dina anställda.

Exempel på förmåner som kan komma med ett företagskort:

Försäkringar – Reseförsäkringar, allriskförsäkring eller internetförsäkring. Alla dessa kan ingå och ge ett skydd för din eller dina anställda om ni är på resande fot. Om du vill ha ett mer omfattande skydd finns det speciella tjänstereseförsäkringar att köpa till. Internetförsäkringen ersätter dig för kostnader i samband med försvunna varor om du handlar via internet.

Delbetalning – Du har med många av företagskorten möjligheten att delbetala din faktura. Det kan vara bra om ekonomin inte är lika tillåtande varje månad.

Smidigt och översiktligt – Att använda ett företagskort är smidigt eftersom det är lätt att betala med kreditkort över större delar av världen. Du som är ansvarig över ekonomin i företaget får också en bra översikt hur utgifterna ser ut då allt är samlat på en faktura.

På ett större företag är kan kortet även vara utställt personligt för anställda på firman. Det innebär att den anställde kreditprövas och ansvarar för alla inköp, och förstås för betalningen av fakturan. Ett mindre företag har inte alltid behov av detta, då kan det vara smidigare att ha bara ett företagskort som används efter behov.

Det bästa företagskortet för dig är det kreditkort som passar dig, dina anställda och din verksamhet bäst. Här nedan kan du läsa om våra tre rekommenderade företagskortet som passar lika bra för det stora som lilla företaget.

Danske Bank Corporate Classic

Danske bank ger ut flera olika kreditkort för företag. Lite beroende på ditt företags storlek och verksamhetsområde så finns det olika företagskort att välja mellan. Corporate Classic är ett företagskort som accepteras över hela världen. Du får erbjudanden och förmåner som gynnar företaget med ditt kort. Kortet är anslutet till Mastercard, och på så sätt får du ta del av fördelarna med Mastercard också. Betalningsansvaret kan antingen ligga på den som kortet är utställt på, eller på företaget.

Detta är Corporate Classic:

 • En kreditgräns på 50 000 kr, gränsen är flexibel och kan ändras efter behov.
 • 45 dagars räntefri kredit.
 • Förmånserbjudanden som t ex rabatt vid biluthyrning och köp av drivmedel.
 • Tillgång till flygplatslounger på över 600 flygplatser. Detta mot en avgift.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår. Detta gäller även om du inte betalar din resa med kortet.
 • Årsavgift på 20 engelska pund.

Danske Banks Corporate Classic är ett bra företagskort som kan användas både till att handla med i butiker och restauranger, och att ta ut kontanter med. Kortet är gångbart i över 200 länder i världen, och du har över 36 miljoner ställen som tar emot ditt kreditkort för företag.

Eurocard Corporate Gold

Eurocard Corporate Gold är ett av Eurocards kreditkort för företag. Med Eurocard Corporate Gold kan flera anställda ha personligt utställda kort och ändå kommer alla köp och transaktioner på en och samma faktura. Det ger en bra överblick över företagets utgifter. Kreditkortet är anslutet till Mastercard, det betyder att du kan använda företagskortet i stort sett över hela världen.

Detta är Eurocard Corporate Gold :

 • Med detta kort finns ingen övre kreditgräns.
 • Förmånserbjudanden som t ex rabatt vid köp av drivmedel hos Circle K.
 • Tillgång till lounger på flygplatser över hela världen.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår. Det finns också möjlighet att lägga till tjänsten Tjänstereseförsäkring som ger ett extra skydd på resan.
 • Du har möjlighet att delbetala din faktura. Detta måste du dock ansöka om.
 • Årsavgiften varierar, den är beroende av hur många kort det finns utställda.

Med företagskortet Eurocard Corporate Gold har du alltid rabatt på taxiresor med Taxikurir. Rabatten ligger mellan 5 och 15%. Du får en bra sammanfattning av företagets köp och utlägg med Eurocards mobilapp. Där kan du se både utförda och fakturerade köp och ofakturerade. Då kan du ha full koll på ekonomin var du än befinner dig i världen. Eurocard Corporate Gold lämpar sig för företag av alla storlekar.

Nordea Mastercard Gold

Nordeas Mastercard Gold är ett smart och flexibelt kreditkort för företag. Du får kontroll och en bra översikt över företagets ekonomi samtidigt som du kan ta del av olika förmånliga erbjudanden och tjänster. Nordea Mastercard Gold är ett företagskort som är användbart över hela världen.

Detta är Nordea Mastercard Gold:

 • En kreditgräns på 100 000 kr.
 • Upp till 55 dagars räntefri kredit.
 • Förmånserbjudanden som t ex bra försäkringslösningar.
 • En årsavgift på 470 kr.
 • Uttagsavgift på 2% både i Sverige och utomlands. Detta gäller kontantuttag i automater.

Du har flera fina försäkringsförmåner med Nordea Mastercard Gold. Förutom reseförsäkring och avbeställningsskydd, som ingår i alla kort som är anslutna till Mastercard, så får du en bagageförsäkring och en försäkring som täcker transportmedelförseningar, och en olycksfallsförsäkring. Det ingår också en Allriskförsäkring som gäller i upp till 5 år, och en leveransförsäkring som gäller vid skador på varor som handlats över nätet. Försäkringen täcker för varor som har ett värde av max 25 000 kr. Som företagare har du stor nytta av Nordea Mastercard Gold. Ett bra kreditkort för både stora och små företag.

Vilket är det bästa företagskortet?

Eftersom behovet av företagskort kan se olika ut bör du välja ett kort som passar din verksamhet, oavsett verksamhet så kommer du bli nöjd om du väljet Eurocard Corporte Gold, som enligt vår mening är det bästa företagskortet.

Då Eurocard Corporate Gold är ett företagskort som är gångbart över hela världen, billigt att använda och ger fina rabatter och erbjudanden så är detta ett riktigt bra kort för dig som är företagare. Att det inte finns någon övre kreditgräns är förstås också en stor fördel.  Eurocard Corporate Gold är ett riktigt bra val för både stora och lite mindre företag.