I Swedbanks samtliga konto- och kreditkort ingår en reseförsäkring för dig som kund.  En reseförsäkring innebär en trygghet om något oväntat skulle hända då du är ute och ser dig om i världen. Många försäkringsbolag har en inbyggd reseförsäkring i sin hemförsäkring. På samma sätt får du automatiskt en reseförsäkring då du skaffar ett betal- eller kreditkort. Det är därför många gånger onödigt att betala extra för en reseförsäkring om du redan har ett skydd som täcker ovälkomna händelser på din resa.

Kompletterande kortförsäkring

Som kund i Swedbank har du en kompletterande kortförsäkring som ger dig lite mer än vad reseförsäkringar via kontokort vanligen gör. Nämligen en kombinerad rese- och olycksfallsförsäkring.

För att få denna försäkring gäller följande:

  • Du måste ha ett giltigt Swedbankkort.
  • Du måste betala minst 50% av resans totala kostnad med ditt Swedbankkort. Resans kostnad får minst vara 1000 kr.
  • Resan måste påbörjas inom Norden.

Vad omfattas av Swedbanks reseförsäkring?

Det som gör Swedbanks reseförsäkring lite mer speciell än andra kortutgivares försäkringar är bl a att den gäller för hela din familj. Den gäller även för personer som inte tillhör din familj, t ex vänner eller bekanta, förutsättningen är att minst 50% av denne medresenärs resa är betalt med ett giltigt Swedbankkort. Som familj räknas hemmaboende barn upp till 23 år, make, maka sambo eller registrerad partner. Alla som bor på samma adress omfattas av reseförsäkringen.

Försening: Annat som ingår är att du har rätt till ersättning om flyget blir försenat, eller om ditt bagage anländer senare, du har dessutom en höjd ersättning om din ankomst blir försenad i mer än 24 timmar. Du har också rätt till ersättning om du missat ditt anslutningsflyg.

Olycksfallsförsäkring: Om du, eller någon i din familj eller resesällskap, råkar ut för en olycka på resan så har du en höjd ersättning i och med olycksfallsförsäkringen.

Avbeställningsskydd: Om du inte ens hinner komma iväg på din resa, utan av någon anledning blir tvungen att ställa in din tripp, så har du ett avbeställningsskydd som gör att du kan få tillbaka pengar för resan som du bokat.

Swedbanks förmånliga reseförsäkring gäller för resor som varar upp till 90 dagar. Om du vill vara borta längre än så bör du se över ett ytterligare reseskydd. Med Swedbanks reseförsäkring har du rätt till ersättning på upp till 15 000 kr om något händer på resan som gör att du behöver utnyttja försäkringen.

Slipp onödiga avgifter

Många resebolag erbjuder reseförsäkring då du bokar en resa. Likaså brukar man kunna lägga till en slant för att få ett avbeställningsskydd. Ett avbeställningsskydd gäller om något skulle dyka upp som gör att du inte kan genomföra den planerade resan, t ex plötslig sjukdom, skador eller annat som kan hindra dig. Summan av dessa tillägg brukar inte vara så hög, men om du redan har en bra reseförsäkring och ett avbeställningsskydd genom ditt betal- eller kreditkort, så är detta onödiga pengar av din reskassa att lägga ut.