Allakreditkort.nu hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet med bonus, genom att reda ut de olika fördelarna och bonussystemen gör vi ditt kreditkortsval lite lättare.

Att välja vilket kreditkort som passar bäst kan vara en trixig uppgift eftersom många av kreditkorten kommer med någon slags bonus eller erbjudande. Många kreditkort har idag olika bonussystem som ger dig som kortinnehavare en rad fördelar. Det kan vara bra att jämföra marknadens olika produkter innan du hittar vad som kan vara det bästa alternativet för dig.

Spara pengar när du handlar

Då du ska bestämma dig för vilket kreditkort med bonus som du vill använda är det viktigt att det passar dina behov och ditt levnadssätt för att du ska få ut så mycket nytta som möjligt av ditt kort. De olika bonussystemen riktar sig till dig som kortinnehavare på olika sätt, och genom att välja ett kreditkort med ett bonussystem som gynnar dig, dina intressen och din livsstil får du ännu fler fördelar av ditt kort. Med rätt kort kan du både tjäna och spara pengar samtidigt som du handlar.

Hur använder du ditt kreditkort med bonus på bästa sätt?

Ett kreditkort med bonus kan ge dig fördelar som t ex återbäring i form av rabatter eller kontanter, bonus kan också bestå av någon form av poängsystem som mynnar ut i rabatter eller andra erbjudanden.

 • Reser du mycket kan det vara bra att välja ett kort som ger dig bonus på dina resor, på så sätt samlar du bonuspoäng.
 • Du kanske har ett jobb där du ofta är ute och far och besöker många olika länder, då kan det vara en fördel med ett kreditkort som har en bra reseförsäkring, inte tar ut dyra avgifter för utländsk valuta, och som dessutom ger dig bonus när du använder ditt kort.
 • Gillar du att shoppa är det kanske ett kreditkort som ger dig bonus på allt du handlar som är ditt bästa alternativ.

“Att tänka igenom frågan om vad just du har mest nytta av kan vara avgörande för vilket kreditkort du sedan väljer att använda.”

 

Hur du samlar din bonus på bästa sätt beror förstås på vilka fördelar du har nytta av i din vardag.Om du t ex använder din bil väldigt mycket, kan ett kreditkort som ger dig bonus varje gång du tankar, minska dina bensinräkningar. Har du en stor familj och höga matkostnader varje månad så kan ett kreditkort med bonus på mataffärer vara ditt bästa val.

Fördelar och nackdelar

Att använda ett kreditkort med bonus i vardagen har många fördelar och många användningsområden. Förutom förmånliga bonussystem så är en annan av fördelarna att kreditkortet fungerar ungefär som ett privatlån. Något du bör vara medveten om är att det alltid görs en kreditupplysning då du ansöker om ett kreditkort.

Många kreditkort har en räntefri kredit på upp till 60 dagar, det innebär att du kan låna pengar gratis om du betalar tillbaka dem inom dessa 60 dagar. Maxbeloppet på ditt kreditkort kan du många gånger själv vara med och bestämma över. Annat som många kreditkort har är en inbyggd reseförsäkring och avbeställningsskydd.

När det kommer till nackdelar med ett kreditkort med bonus är det faktiskt svårt att hitta några. Det som möjligen kan vara negativt är förstås att betalningsformen inte passar för alla människor. Om du har en tendens att handla utan att du egentligen har råd att betala tillbaka pengarna sedan, så kan ett kreditkort snarare stjälpa än hjälpa din ekonomi.

Att tänka på då du ska skaffa ett kreditkort med bonus

 • Kostnader – Förutom alla fördelar som finns med ett kreditkort med bonus, är det bra att se över kostnader för kortet innan du låter dig lockas av fina erbjudanden. Om kostnaderna för ditt kreditkort är höga så kanske bonusen till slut inte blir någon bonus.
 • Ränta – Många kreditkort har ju räntefri kredit, men alla har inte det. En bra idé är att kolla upp hur den eventuella räntan ser ut på det kortet du tänker använda så att det inte blir en otrevlig extra kostnad.
 • Kreditgräns – Vilken kreditgräns finns på ditt kort? Går den att påverka eller utöka om det skulle behövas? Detta är bra att veta om i förväg, så att du vet vilken ekonomi du har att räkna med.

Ikano Kort – samla bonus när du äter och tankar

Ikano Bank är ett av de bästa kreditkorten med bonus på marknaden. Det finns ett stort antal bonussystem och sätt att få fördelar som kortägare, och Ikano Kort har mycket att erbjuda då det gäller bonus. Kortet har ingen års- eller månadsavgift, det är helt gratis. Bonusen som du samlar in då du handlar kvittas sedan emot din kreditskuld. Resten betalar du tillbaka i din egen takt, du kan välja själv hur mycket du vill betala per månad, men du måste minst betala in 100 kr per månad.

Detta är Ikano Kort:

 • Du får 1% rabatt på drivmedel då du använder ditt kort. Detta gäller på alla bensinstationer.
 • 3% rabatt vid restaurangbesök, rabatten aktiveras i samband med ditt köp.
 • Du får varje månad rabatter från olika branscher i Ikanos Rabattkalender. Rabatterna ligger alltid på mellan 5-25%.
 • Du betalar 2% vid kontantuttag, både utomlands och i Sverige.

Du samlar din bonus både när du äter och när du tankar din bil. Ikano Kort har ett enkelt bonussystem som du drar fördelar av samtidigt som du handlar. Du behöver inte hålla reda på några kuponger eller värdecheckar, utan bonusen dras automatiskt. Ikano Kort är anslutet till Visa och kan användas i stort sett överallt. Du får på så sätt också ta del av Visas fördelar och villkor.

Ansök om Ikanokortet – 0kr i årsavgift!

re:member More – poäng för varje handlad krona

re:member more är ett kreditkort fullt av fördelar, och dina fördelar blir dessutom fler och fler ju mer du använder ditt kreditkort. Bonusen som du får med re.member more utgörs av ett poängsystem som innebär att du tjänar poäng på varje krona du handlar för.

Många kreditkort ger bonus på vissa ställen eller hos vissa företag, med Re:member More samlar du bonus var du än handlar. Bonusen som du tjänar in då du använder ditt kreditkort dras av på den utnyttjade krediten.

Detta är re:member More:¨

 • 1% bonus på allt du handlar.
 • 1%bonus på drivmedel på alla bensinstationer.
 • Kreditutrymme på upp till 100 000 kr.
 • Räntefri kredit i upp till 56 dagar.
 • Gratis årsavgift under första året. Därefter kostar kortet 295 kr per år.
 • Uttagsavgift på 3% både i Sverige och utomlands.

re:member More har inte bara ett bra bonussystem för sina kreditkortskunder, du får också ta del av ett resepaket som innehåller 8 st reserelaterade försäkringar. Du kan betala din kreditskuld i den takt som det passar dig. Du har också rätt att utnyttja två betalningsfria månader per år. re:member More är anslutet till Mastercard och kan användas över hela världen.

Ansök om re:member more – första året utan avgift (värde 295kr)

Everyday card – med hole-in-one-försäkring!

Everydaycard är ett kreditkort med bonus som har riktigt bra villkor och ett bonussystem som gör att du samlar bonus så fort du använder ditt kort. Med andra ord så får du bonus på alla dina köp. Den bonus som du samlat ihop betalas ut till dig två gånger per år, den går direkt in på ditt Everydaykonto. Kraven för detta är dock att du använt ditt kort minst 5 gånger den senaste månaden.

Detta är Everydaycard:

 • Du får 0,5%-1% i bonus på allt du handlar.
 • Du får 1% i bonus i alla matvarubutiker, och på allt drivmedel du handlar. Detta gäller på alla bensinstationer.
 • Regelbundna erbjudanden och rabatter från samarbetspartners.
 • Du betalar ingen årsavgift under första året, men därefter kostar ditt kort 195 kr per år.
 • Du betalar 2% då du tar ut pengar i en uttagsautomat. Både inom och utanför Sverige.

Everydaycard är anslutet till Mastercard, och några av fördelarna som du får på köpet är t ex reseförsäkring och avbeställningsskydd. Men Everydaycard har du dessutom försäkringar som en Allriskförsäkring på hemelektronik och vitvaror. Du har också ett rånskydd som innebär att om du blir rånad i en bank eller i en automat då du tar ut pengar med ditt kort är du försäkrad.

En annan unik fördel med Everydaycard är att du också får en Hole-in-one-försäkring. Den innebär att om du under en golfrunda slår Hole-in-one, täcker försäkringen kostnaden av att du bjuder “laget runt”. Detta förutsatt att du betalt din greenfee med kortet.

Ansök om Everydaycard – Prova gratis ett år

Vilket bonuskort är bäst?

I vår jämförelse har vi kommit fram till att det kreditkort som har det bästabonussystemet är Ikano Kort. Ett enkelt och billigt kort som ger dig cash-back samtidigt som du handlar. 

Ansök om Ikanokortet – Få nya rabatter varje månad!

Med Ikano-kortet får du även fina rabatter i och med Rabattkalendern som varje månad ger rabatter hos olika företag mellan 5 – 25%. De 3% i bonus du får på restauranger och matställen passar även utmärkt för dig som äter lunch ute om dagarna. Ikano Kort är ett enkelt kort som inte kräver något av dig som kund. Du kan bara använda kortet och så kommer fördelarna till dig av bara farten.